Sony вече работи по PlayStation 4 27.05 | 12:38

Компанията променя плановете си и ускорява работата по новата конзола

От Георги Георгиев

От японския производител на електроника Sony потвърдиха, че работят по "бъдеща платформа", която ще наследи сегашната PS3, съобщава eurogamer.net.

Това загатна изпълнителният вицепрезидент на компанията и ръководител на финансите Масару Като в изявлението си на конференция на инвеститорите в четвъртък (26 май).

В отговор да молбата да обясни увеличените разходи за изследвания в Sony, Като заяви, че като домашно приложение PS3 все още има продуктов живот, "но това е бизнес с игрални платформи, така че Sony вече работи по бъдещият проект за платформа, който гълта средства". В изявлението си Като допълни, че няма да дискутира детайли по бъдещата конзола.

Коментарите на Като са в директен контраст с тези на шефа на Sony Computer Entertainment Каз Хираи преди три месеца, който тогава заяви, че " PS4 в близко бъдеще или следващо поколение домашна игрална конзола не е нещо, което дори обсъждаме в момента". Тогава Хираи наблегна, че Sony дори не е на половината път по възхвалявания десетгодишен план за PS3's.

Жизненият цикъл на настоящата конзола може би ще бъде по-дълъг от този на предишните поколения, но вече се носят слухове за партньори на Microsoft, които са получили комплекти на усъвършенстваната версия на новия Xbox, коментират от eurogamer.

Междувременно Nintendo разкри планове да представи по-рано от очакваното Wii 2 с кодовото име Project Cafe на предстоящото електронно изложение Е3 в Лос Анджелис следващия месец.

Водещи

Най-четени