Sony обяви нов PlayStation 4 (ВИДЕО) 22.06 | 21:33

Той включва по-голям твърд диск, по-малък разход на енергия и тегло

От Ивайло Коралски

Sony и Microsoft демонстрираха тонове игри на изминалото Е3, без обаче да предложат адекватни хардуерни анонси.

Microsoft обаче обяви няколко дни преди изложението нова версия на Xbox One, включваща подобрен контролер и 1TB твърд диск. 

Явно японската компания не иска да изостава от своя основен конкурент на конзолния пазар, обявявайки прясна версия на PlayStation 4 седмица след края на Е3.

В своя европейски блог японския гигант показа новия PS4 вариант "Ultimate Player Edition". Въпросният ще се продава в Европа от 15 юли. За момента новият PlayStation 4 е ексклузивен за Стария континент, но е само въпрос на време той да дебютира и в други региони.

"Ultimate Player Edition" съдържа 1GB твърд диск (за разлика от стандартния 500GB-тов). Самата конзола също е претърпяла помени, като новият вариант е с 10 процента по-лек от предходния и изразходва 8 процента по-малко електрическа енергия. 

Другата по-съществена разлика се състои в капака, който покрива твърдия диск на конзолата – в новата версия той ще бъде с матово покритие (с каквото е и останалата част на PS4). При предходния вариант той беше "лъскав".

Sony обяви и нов ъпдейт на PlayStation приложението за Android и iOS, съдържащ няколко подобрения. На първо място е възможността потребителите да използват през него дигитални кодове за софтуер и различни PSN услуги. С други думи вече няма да е задължително да включвате конзолата си или да използвате уеб браузър.

Второто по-сериозно подобрение се състои във възможността за показване на коментари върху дисплея на съответния таблет или смартфон, когато играчите броадкастват от своята конзола.

За съжаление Sony не обяви каква ще бъде цената на новия вариант на конзолата.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени