Sony прави PlayStation 4 обратно съвместим с PS2 (ВИДЕО) 20.11 | 19:01

Същото се очаква и с оригиналния PlayStation

От Ивайло Коралски

Японският гигант Sony призна за официални кръжащите от месеци слухове, че конзолата PlayStation 4 ще бъде обратно съвместима с най-популярната конзолна платформа за всички времена – PlayStation 2.

"Работим върху предоставянето на пълна PS2 емулация (за PS4), която ще даде възможност на играчите да играят PS2 игри на моментната генерация конзоли. За момента нямаме какво повече да добавим", сподели говорителят на Sony пред Wired.

Очаква се голям анонс на услугата в началото на декември, заедно с обявяването на обратна съвместимост между PS4 и оригиналния PlayStation – PS1.

Първите заглавия, които се възползват от емулацията, са част от Star Wars: Battlefront версията за PlayStation 4. Става въпрос за Star Wars: Bounty Hunter, Star Wars: Jedi Starfighter и Star Wars Racer: Revenge.

Във вариант за PS4, старите заглавия работят значително по-добре – кадрите за секунда са двойни – 30 при оригинала срещу 60FPS на новата конзола. Резолюцията, в която PS4 рендрира PS2 класиките също е значително по-висока - 512x448 срещу 1292x896.

Тъч бутона на контролера на PS4 се използва като Start и Select бутоните при оригиналните контролери.

Като допълнителни екстри трябва да споменем добавянето на трофеи (услугата не е част от цялостния живот на PS2)

Все още обаче не е ясно дали потребителите, които пазят своите PS2 дискове, ще могат да ги използват с PS4.

Новините за потребителите, които очакват PlayStation 3 емулация на PS4, обаче – не са добри. Според Sony съставните части на двете конзоли са твърде различни, за да може да се създаде адекватна емулация.

Разлика между PS3 оригинална игра и емулирана през PS4, следва:  

Водещи

Най-четени