Sony предвижда по-големи загуби за годината 02.02 | 11:05

Слабото търсене на телевизори, скъпата йена и наводненията в Тайланд са сред причините за лошите резултати

От Георги Георгиев

Подобно на Sharp, японският технологичен концерн Sony също предвижда по-големи загуби за фискалната година в сравнение очакваните до този момент, съобщава AP.

Очакванията на финансовите експерти на компанията са, че за дванадесетте месеца до март 2012 г. загубите ще достигнат 220 млрд. йени (2,9 млрд. долара), за разлика от предвидените 90 млрд. йени (1,2 млрд долара).

Основните причини за негативния резултат са свързани със слабото търсене на телевизори през последните месеци, скъпата йена, свитото потребление в световен мащаб и не на последно място – с наводненията в Тайланд от края на миналата година, които разстроиха производствените процеси на редица технологични компании.

В четвъртък (2 февруари) Sony изнесоха и данни за загубите за тримесечието между октомври и декември 2011 г., които възлизат на общо159 млрд. йени (към 2,1 млрд. долара). Резултатите идват, ден след като от компанията обявиха, че бъдещият заместник на изпълнителния директор на Sony Хауърд Стрингър ще бъде Казуо Хираи - сегашният председател на борда на директорите на Sony Computer Entertainment.

Стрингър ще се оттегли официално от ръководния пост на 1 април.

Водещи

Най-четени