Sony представи нов 3D шлем 09.11 | 07:19

Джаджата ще зарадва киноманиаците и запалените геймъри

От Георги Георгиев

Новият персонален 3D шлем на Sony HMZ-T2 представлява видео очила за гледане на High Definition 2D и 3D видео съдържание с виртуален 5.1-канален съраунд звук.

Устройството разполага специални бързо реагиращи органични светодиодни екрани (OLED), които извеждат ярки и отчетливи изображения без преплитане (застъпване на изображението за дясното и лявото око). Технологията снабдява очилата с 45-градусово зрително поле и така ги прави удобни за гледане за филми и игра на видеоигри, коментират от Sony.

Видео шлемът притежава и комплект откачащи се и регулируеми светозащитни капачета, осигуряващи по-голямо уединение и пълно потапяне в зрителното изживяване.

При гледане на филми системата позволява преминаване към режим 24p True Cinema, който прожектира филмите в класическия киновариант с 24 кадъра в секунда.

За най-запалените геймъри пък е предвиден режимът Clear, позволяващ пресъздаването на бързи екшън-сцени без насичане. Системата разполага и с настройката Auto Colour Temperature, която постепенно понижава наситеността на нюансите в изображението от сини към червени и така намалява умората на очите при по-дълъг престой "пред екрана".

Тежащ само 330g, персоналният 3D видео шлем е с 20% по-лек от предходните модели, с по-големи възможности, осигуряващи комфорт при носене. Лентата за глава и челната подложка могат да се регулират в големи граници, така че да прилепнат максимално плътно, но деликатно Екранните лещи също се регулират, осигурявайки ясна 3D картина.

Шлемът HMZ-T2 може да бъде пуснат на пазара от следващата седмица на цена от 1999 лв.

Водещи

Най-четени