Sony призна за още една хакерска атака 03.05 | 13:40

Хакери може да са откраднали информация от още 24,6 милиона акаунта от системата SOE

От Георги Георгиев

След скорошната хакерска атака, която успешно разби мрежата на Sony PlayStation и нанесе щети за милиони долари, японската компания призна, че киберпрестъпници са успели да проникнат в сървърите ѝ още веднъж, съобщава Mashable.

Този път атаката, която е била проведена на на 16 и 17 април, е била насочена към потребителите на системата Sony Online Entertainment (SOE). От нея хакерите може да са откраднали лични данни от 24,6 милиона акаунта.

Освен това киберпрестъпниците може да са източили и информацията от остаряла база данни от 2007 г., задържащи около 12 700 номера на кредитни и дебитни карти на потребители извън САЩ и около 10 700 директни дебитни записи на клиенти от Австрия, Германия, Холандия и Испания.

Личните данни от акаунтите в SOE включват имена, адреси, имейли, дати на раждане, пол, телефонен номер, име и парола за достъп. Данните от 10 700 -те дебитни карти включва банкови номера, имената и адресите на клиентите, както и имената на сметките им.

От Sony заявиха, че се затворила всичките си сървъри, предлагащи SOE услугите за периода на разследване на новооткритите атаки.

 Kомпанията се извини за причиненото неудобство и обещава да изпрати имейли на всички клиенти, чиито данни може да са били откраднати. От Sony обещават да компенсират всеки един ден, в който услугата не е била използвана и да предоставят 30 дни допълнително удължаване на абонамента за потребителите си.

Водещи

Най-четени