Telecom Italia ще инвестира 10 млрд. евро в модерни стационарни телефони 30.05 | 15:30

Очаква се технологичното развитие да донесе добра възвръщаемост на компанията

От Елица Елефтерова

Италианската телекомуникационна компания Telecom Italia планира да инвестира 10 млрд. евро (около 13 млрд. долара) в изграждане на мрежа за фиксирана телефония с оптични влакна, предаде агенция Bloomberg.

"Инвестицията ще е дългосрочна и ще позволи на новото мрежово подразделение Opac SpA да предлага по-бърза и качествена интернет връзка, както и висококачествения HDTV телевизионен сигнал", информираха запознати източници, помолили да не бъдат разкривани, тъй като намерението на компанията все още не е публично оповестено. Представител на Telecom Italia отказа коментaр.

Очаква се технологичното развитие да донесе добра възвръщаемост на Telecom Italia, за да може компанията да намали натрупания дълг в размер на 28,8 млрд. евро към края на март.

Акциите на компанията се сринаха със 70% за последните шест години с оглед на нарасналата конкуренция. Telco SpA е най-големият акционер с 22,4% дял от капитала.

Цената на книжата нарасна до 65,1 цента за акция в 9:05 ч. на борсата в Милано, като така пазарната капитализация на компанията стана приблизително 11,9 млрд. евро.

Водещи

Най-четени