Toshiba представи новия си супертелевизор 06.10 | 17:11

55-инчовият Regza предлага и 3D формат, който може да се гледа без очила

От Георги Георгиев

Японският технологичен гигант Toshiba представи новия си 55-инчов Regza 55x3 LCD телевизор, който предлага 2D съдържание с изключително високо качество на картината, както и триизмерна картина, която може да бъде гледана без очила.

Regza, който бе показан за първи път по време на тазгодишното японско технологично изложение CEATEC, разполага с екран, който предава 2D съдържанието с резолюция от 3,840 x 2,160 пиксела, като 3D картината е с по-ниска резолюция. Така моделът на Toshiba се нарежда в групата на телевизорите, използващи технологията QFHD (Quad Full High Definition).

Посетители на изложението коментират, че макар с по-ниска резолюция, 3D образът на новия телевизор е впечатляващ. Regza разполага с приложение за следене на лицето на зрителя, което позволява оптимизиране на картината в този режим за всички наблюдатели, разположени на различни места пред екрана.

Триизмерният образ се поддържа от високопроизводителната мултипроцесорна платформа на Toshiba CEVO-ENGINE Duo.

Очаква се 55-инчовият модел да се появи на японския пазар в средата на декември тази година на впечатляващата цена от 11 730 долара. Компанията предвижда да произвежда по хиляда броя от него всеки месец, като тази бройка ще се вдигне, когато моделът започне да се изнася извън страната.

За момента няма информация кога и къде ще се случи това.

 

Най-четени