Twitter пуска потребителски галерии за снимки 24.08 | 07:52

В тях по хронологичен ред ще се показва всяко изображение, което сте tweet-нали

От Георги Георгиев

Сайтът за микроблогове Twitter обяви, че пуска "потребителски галерии", които събират всички снимки, които сте качили във вашите съобщения, в организирани страници за ваше удобство. Това съобщиха от помощния център на Тwitter.

Изображенията биват събирани от множество сайтове за фото услуги, в това число yFrog, TwitPic, Instagram и, разбира се, от самия Twitter. В тях ще присъстват всички снимки, качени от началото на 2010 г.

Галериите ще излизат на профила на потребителя и ще показва стоте най-скорошни снимки, подредени в хронологичен ред. Засега в галерията няма да се включват видео материали.

За да използвате новата услуга, просто трябва да кликнете върху бутона View All, който ще отвори потребителската галерия на настоящия прозорец на браузъра ви.

Разработчиците са вложили два различни варианта са разглеждане на галериите, които могат да бъдат променени в горния десен ъгъл на галерията. Изгледът тип решетка (grid view) показва умалени версии (thumbnails) на всички снимки, които Twitter може да покаже. Другият вариант е изгледът, който показва в детайли най-скорошната снимка.

За да изтриете картинка от галерията, ще ви се наложи да изтриете tweet-а, който съдържа въпросното изображение.

Разработчиците на услугата отбелязват още, че ако копирате и поставите чужда снимка (ръчен Retweet) във ваш tweet, то тя ще се появи в галерията ви, но това няма да се случи, ако просто използвате бутона Retweet.

Водещи

Най-четени