Ubisoft ще прави филми 03.05 | 15:44

Решението е вдъхновенo от успешното филмиране на култовата поредица „Принцът на Персия“

От Георги Георгиев

Френският производителят на игри Ubisoft обяви плановете си да създаде собствено филмово студио. Решението бе провокирано от успеха на филма "Принцът на Персия: пясъците на времето", създаден по едноименната игра и излязъл на големия екран през 2010 г.

Така компанията, сред чиито заглавия са нашумелите Assassin's Creed и Splinter Cell, ще създаде отделно звено - Ubisoft Motion Pictures. Неговата цел ще бъде адаптирането на игрите за големия и малкия екран, съобщава Variety.

За да пресъздаде максимално реално героите от игрите на големия новото студио ще използва услугите на студиото Ubisoft Digital Arts, което създават анимациите към игрите и изцяло притежаването от Ubisoft дъщерно дружество Hybride Technologies, което прави със специални ефекти към игрите.

Засега компанията не е обявила кои от игралните си заглавия възнамерява да филмира първо. Носят се обаче слухове, че първа върху филмова лента ще се прехвърли популярната псевдо историческа епична игра Assassin's Creed, по която вече бяха публикувани серии от книги.

Водещи