VLC за Android със значим ъпдейт 04.05 | 15:11

Версия 1.3.2 позволява възпроизводство на видео на заден план

От Ивайло Коралски

VLC е може би най-популярният видео плейър за Windows платформата и един от по-добите за Android. Приложението за мобилната операционна система на Google се превръща в още по-добра алтернатива след версия 1.3.2, която предоставя възможността за възпроизводство на видео на заден план, нова визия на аудио плейъра и други, по-дребни подобрения.

Вероятно се питате какво точно означава видео на заден план? Например при използването на YouTube Music Key, когато видеото продължава да върви на заден план дори когато натиснете home бутона на вашето Android устройство, или изгасите дисплея на въпросното.

Говорим за изключително полезен режим, който множество фенове на VLC ще посрещнат с отворени обятия. За да го използвате просто ще трябва да ъпдейтнете настоящото приложение до споменатата по-горе версия, а след това да изпълните следните команди Settings>Interface>Play videos in background.

По-малките промени, които споменахме, се състоят в нова визия за аудио плейъра, изцяло нов Album View, подобрена функционалност на търсенето, Lollipop анимации и нова файлов браузър.

Поправени са и бъгове като ниската производителност на TS файлове, браузването на SD карти, подобрена логин система и ъпдейтнати кодеци.

Ъпдейтът вече се предлага през Google Play Store.

 

VLC