Vivacom обърка планове на КРС за анализ на услугата „линии под наем“ 30.03 | 13:20

Компанията и шефът ѝ са санкционирани

От Нели Минчева

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) наложи санкции на БТК АД, оперираща под търговската марка vivacom.

От изявление на комисията става ясно, че причина са наказателната мярка е отказ на компанията да предостави информация, поискана от КРС за разработването на анализ, свърза с услугата "линии под наем".

Предвид пазарното положение на историческото предприятие "БТК” АД непредоставянето на изисканите от КРС данни препятства адекватния, коректен и цялостен анализ на пазара за "линии под наем”, подчертават от регулатора.

Оттам са решили да накажат компанията с имуществена санкция от 7 хил. лв. седмично, а изпълнителният директор на vivacom се глобява със 700 лв. седмично. И двете мерки ще важат, докато фирмата не предостави исканите данни.

От решение на КРС, в което се описват мотивите за събирането на информация, става ясно, че комисията цели да определи състоянието на пазара, възможностите и тенденциите за неговото развитие и също така да провери дали на него има предприятие със значително въздействие.

На регулатора по-конкретно липсват данни за дейността на БТК при отдаването на линии под наем от началото на 2007 до края на 2009 г.

Водещи

Най-четени