Wildstar – най-мащабното ММО до момента 04.07 | 17:01

Едно доста обещаващо MMORPG

От Таньо Давчев

Ново MMORPG се появи на пазара - Wildstar. Седнах да разгледам играта с известно любопитство, все пак нямам чак толкова обширен опит с този жанр игри и ми беше интересно да разгледам още един техен представител. Поразгледах я няколко дни и реших да ви разкажа за нея... Сега трябва да направя една отметка и да отбележа, че играта има два основни проблема преди да се впусна в положителните ѝ страни. Първо играта има конфликт с разнообразни антивирусни програми и някой други програми, които се занимават с мрежовите драйвери и контрол на портове. Ще се наложи да изтриете или изключите такива програми за да може да се насладите на играта. Другият ѝ проблем е че има платен месечен абонамент. Това до някаква степен е смекчено чрез предоставянето на опция да си купуваш специална валута кръстена C.R.E.D.D. с която можете да си купувате абонамент, като с истински пари.

1328164

С това отхвърлено, нека ви разкажа малко за самата игра. Действието се развива на планета Nexus, родната планета на вече изчезналата раса Eldan. Историята се развива по време на конфликт между две групи "The Dominon” и "The Exiles”. С откриването на тази планета двете групи се засилват към нея с пълна сила, опитвайки се да разкрият тайните ѝ преди другата страна.

Вашето приключение започва с избирането на раса, има осем налични, четири за едната страна и четири за другата. След това избирате клас за вашият герой и не на последно място избирате пътеката която ще преследвате във вашето приключение. Вашата пътека е един вид втора група мисии, с които да специализирате част от преживяванията си по ваш вкус.

1328163

Нещото, което прави най-голямо впечатление в тази игра обаче е разнообразието. Разполага с всичко, което аз очаквах от едно MMORPG, но са вкарани и подобрения във всичко. Играта изобилства от мисии и никога не се чудиш, ами сега с какво да се захвана. Друго нещо, което ми хареса е по-голямото количество от мисии за сметка на продължителността на самите мисии, силно се надявам това се запази и при по-високите нива. Системата за изработване на предмети ми се стори доста предизвикателна на пръв поглед с разнообразни менюта и избори при изработката на всеки предмет. На 10 ниво играта ти дава опцията да си избираш професии някой от тях се занимават с изработката на тези предмети, други със събиране на суровини за изработката на разнообразни стоки. Всяка професия трупа опит сама за себе си и играчът я развива според това колко я практикува.

1328162

Персонализирането на героите е нещо друго, на което трябва да се обърне внимание. За разлика от други MMORPG-та, в които всеки герой разполага с фиксиран брой умения, които можеш да профилираш доста, нов в доста ограничени възможности. Тук има сериозно място за избор. Броят на уменията на твое разположение е силно различен от броят, които можеш да ползваш, така всеки може да си персонализира героят по свой уникален начин и в комбинация с възможността да даваш бонуси на определени умения е напълно възможно да играеш цял ден без да срещнеш друг играч с умения точно като твоите.

На петнадесето ниво получаваш къща, в която можеш да променят и персонализираш според желанията си до доста голяма степен. Играта разполага със стотици, ако не и хиляди обекти, които можеш да поставяш и манипулираш вътре. По нататък, играта ще ви срещне с популярните рейдове, но не съм имал възможността да я разгледам толкова на пред все още.

Като цяло играта е едно доста обещаващо MMORPG и феновете на жанра биха изпуснали, ако не я пробват. Играта е в първите си седмици след тестовата фаза и е рано да се прецени дали ще пожъне успех, но ще ѝ стискам палци.

Водещи

Най-четени