Will.i.am с "гениална" разработка за iPhone 27.11 | 09:42

Музикантът създаде компания, която ще произвежда електронни устройства с мобилни приложения

От Кремена Бедерева

Музикантът Will.i.am, който е вокал и основател на световноизвестната група Black Eyed Peas, е създал и компания, която ще произвежда електронни устройства с мобилни приложения към тях.

Компанията се казва i.am+, подобно на псевдонима на основателя си.

Първият продукт на новооснованата компания ще стане фотоприложение за iPhone. Музикантът заявява, че приложението е способно да превърне iPhone в "гениален телефон", (което едва ли е така). За момента е известно, че приставката ще притежава собствена фотоматрица и светкавица.

С помощта на хардуера, който притежават някои от смартфоните на Apple, потребителят ще може да прави снимки с 14 мегапиксела.

Продуктът е предназначен за iPhonе продукти от сравнително ново поколение (iPhone 4, iPhone 4S и iPhone 5). В първия телефон фотоматрицата е с 5 мегапиксела, а в другите два варианта - с 8 мегапиксела, което звучи доста обещаващо за новоизлюпената компания на Will.i.am.

Музикантът ще я презентира в Лондон на 28 ноември, като тогава ще стана ясна и цената, на която ще бъде продаван "гениалният" продукт. Приложението ще бъде пуснато на пазара в началото на декември, като ще може да бъде закупено от универсални магазини.

Водещи

Най-четени