Windows 10 е инсталиран на 75 милиона PC-та, месец след премиерата си 27.08 | 09:35

Плюс още любопитна информация от корпоративния вицепрезидент на компанията Юсуф Менди

От Ивайло Коралски

Microsoft обяви официално, че месец след премиерата си, Windows 10 вече е инсталиран на повече от 75 милиона персонални компютъра по целия свят. 

Новината съобщи корпоративният вицепрезидент на компанията Юсуф Менди.

За сравнение, на Mcrosoft са били необходими шест месеца, за да продаде 100 милиона Windows 8 лиценза.

Резултатите на Windows 10 обаче едва ли са изненадващи, предвид факта, че операционната система е безплатна за потребителите на Windows 7 и Windows 8.

Менди допълва, че повече от 90 хиляди уникални PC-та и таблети са ъпгрейднали към Windows 10 и 122 години геймплей са били стриймвани към Windows 10 от Xbox One конзолите по света. Вероятно най-интригуващият факт, който споделя VP-то на MS, е, че през Windows 10 магазина се свалят шест пъти повече приложения на база единично устройство.

Последният факт е още една от причините Microsoft почти изцяло да премахне паричната бариера на ъпдейтването към Windows 10.

Microsoft опита да промотира с всички сили Windows 8 магазина, но така и не успя да предостави достатъчно количество уникален софтуер. И дори в повечето случаи версиите на популярни приложения за Windows бяха по-лоши, отколкото техните варианти за Android и iOS.

Водещи

Най-четени