Windows 8 ще разпознава потребителите по лице 25.10 | 17:06

Очакваме новата операционна система на Microsoft през 2012 г.

От Любомир Тасев

Операционната система Windows 8 може да се появи до две години, се казва в съобщение на холандския сайт на Microsoft.

Над новата версия на Windows вече се работи, но представител на компанията отказа да коментира съобщението, поместено на регионалния фирмен сайт.

През юни тази година в интернет бяха разпространени материали, демонстриращи ключови характеристики на новата операционна система за персонални компютри. От тях става ясно, че Windows 8 ще поддържа 3-D монитори и безжична връзка с телевизор. Системата ще се отличава с бързо зареждане, а излизането от режим Sleep ще отнема по-малко от секунда.

Друга новост е, че вместо въвеждане на парола за отделните акаунти може да се използва технология за разпознаване на потребителя чрез сканиране на лицето.

Продажбите на последната версия на операционната система на Microsoft Windows 7 започнаха преди година. За това време компанията успя да реализира повече от 240 млн. копия, което превърна платформата в най-бързо продаващата се ОС. По данни на Net Applications през септември Windows 7 е заемала 17,1% от пазара на операционни системи. Това е малко повече от предходната версия Windows Vista, но все още значително по-малко от бестселъра на Microsoft Windows XP.

Водещи

Най-четени