Yahoo! продаде услугата Delicious на основателите на YouTube 28.04 | 10:09

Стойността на сделката не се уточнява

От Нели Минчева

Интернет групата Yahoo! обяви, че е продала услугата си Delicious на основателите на YouTube Чад Хърли и Стив Чен, съобщава АФП. Стойността на сделката не се уточнява.

"Те планират да продължат услугата и да я подобрят още повече", заявява говорител на Yahoo!.

Delicious позволява персонализиран достъп до предпочитани сайтове по категории, като съдържа елементи на социална мрежа. Например, възможно е потребителят да си направи списък с най-често посещаваните интернет страници, както и да сподели този списък с други хора онлайн.

Услугата е пусната през 2003 г., а Yahoo! я купува две години по-късно.

От компанията казват, че стратегията им предвижда да преориентират инвестициите си по такъв начин, че да се отдалечат от нестратегическите си активи и да се съсредоточат върху финансиране на основната си дейност и на иновации.

"Разговаряхме с много заинтересовани страни за придобиването на този сайт и избрахме Чад и Стив заради тяхната запаленост и конкретни виждания за Delicious”, допълва говорителят на Yahoo!.

По думите му купувачите "наемат решително нови хора, за да изградят екип от световна класа".

Чад Хърли и Стив Чен основават през 2005 г., заедно с още един свой партньор, сайта за споделяне на видео YouTube, който продават 18 месеца по-късно на Google за 1,76 млрд. долара. От октомври миналата година Хърли вече не е изпълнителен директор на YouTube.

Водещи

Най-четени