YouTube е близо до пускането на оригинално съдържание 27.10 | 14:19

Популярният сайт се стреми да заеме позиции в професионално направеното съдържание

От iNews.bg

YouTube ще обяви до края на седмицата сключването на серия от партньорски взаимоотношения с медийни компании и добре познати обществени личности, с цел създаване на оригинално съдържание, което ще бъде публикувано на притежаваният от Google сайт.

Това съобщи щатското бизнес издание Wall Street Journal, което се позова на информирани източници, пожелали анонимност.

Сред очакваните бъдещи партньори на YouTube са студия като Electus, FremantleMedia, ShineReveille, както известни личности като легендата в скейтборда Тони Хоук и създателят на сериала "От местопрестъплението" Антъни Зюикър.

Това е поредният опит на популярния сайт да генерира повече приходи. Откакто бе купен от Google през 2006 г. за 1,65 млрд. долара, YouTube постепенно започва да добавя професионално направени материали към съдържанието си.

Така през миналата година сайтът започна да предлага игрални филми от фестивала Sundance, а през май тази година сключи договори за излъчването на продукции на Sony Pictures, Warner Brothers, Lionsgate Films и други студия.

В края на септември Wall Street Journal съобщи, че YouTube приключва с подготовката на пускането премиум видео канали, като част от тях ще бъдат на спортна или модна тематика.