ZTE пуска смартфон с чипове на NVIDIA и Icera 22.02 | 11:11

Mimosa X ще бъде снабден едновременно с процесор Nvidia Tegra 2 и бейзбенд процесор на Icera

От Георги Георгиев

Китайският мобилен производител ZTE възнамерява да представи поне три чисто нови смартфона. Един от тях – ZTE Mimosa X – ще бъде снабден едновременно с двуядрен процесор Nvidia Tegra 2 и бейзбенд процесор на Icera, която бе закупена от NVIDIA миналата година.

Официалното представянето на Mimosa X ще се състои по време на тазгодишния Mobile World Congress 2012 г. в Барселона. От NVIDIA определиха смартфона на ZTE като "повратен за цялата мобилна индустрия". Това е първият път, в който процесори от серията Tegra и Icera влизат в един смартфон.

Mimosa X ще работи под най-новата версия на Android – Ice Cream Sandwich. Моделът ще разполага с капацитивен TFT сензорен екран (960x540 пиксела), 5-мегапикселова камера, стерео звук и DLNA съвместимост. От ZTE се похвалиха, че процесорите на NVIDIA ще предоставят изключителна производителност на телефона, който ще се отличава и с издръжлива батерия.

Смартфонът на китайската компания определено няма да е единственият, който ще привлече вниманието на предстоящия Mobile World Congres. Конкуренцията възнамерява да представи по-мощни от Mimosa X модели под Android, които ще са снабдени с 4-ядрени процесори. Сред тях са Ascend D1 Q на китайската Huawei и One X на тайванците от HTC.

Очакванията са Mimosa X да се появи на пазара през второто тримесечие на 2012 г. От ZTE все още не са обявили неговата цена.

Водещи

Най-четени