Zynga ще прави социална мрежа за геймъри 28.06 | 12:46

Zynga with Friends ще бъде опит на компанията да се откъсне от здравата прегръдка на Facebook

От Георги Георгиев

Във вторник (26 юни) Zynga разкри планове за създаването на нова социална мрежа, направена специално за геймъри. С Zynga with Friends създателите на култови заглавия като FarmVille и Zynga Poker се надяват да отслабят симбиотичната си връзка с Facebook, която дълги години свързва двете компании, коментират от Reuters.

Така Zynga съобщи, че новата ѝ мрежа ще свързва геймърите с техни опоненти и ще разполага с функционалности като профили на играчите, данни за активността и възможности за чат. Zynga with Friends ще бъде достъпна за игра както върху мобилни устройства, така и върху класическите стационарни компютри.

Днес компанията е под сериозен натиск от страна на инвеститорите вследствие спада на цените на акциите ѝ на борсата през последните месеци.

От Zynga обещаха, че ще предоставят и инструменти за програмиране, които да помогнат на външни разработчици да публикуват онлайн и мобилни игри, базирани на собствен софтуер. Това съобщиха от ръководството на компанията по време на пресконференция в Сан Франциско.

Наред с това компанията обяви и FarmVille 2 – продължение на хитовата Facebook игра, в която стотици милиони потребители отглеждат виртуален добитък. Друга новост е мобилното приложение Matching with Friends – допълнение към клас игри за смартфони, които включват и популярната Words with Friends.

Водещи

Най-четени