blizoo празнува първия си рожден ден* 19.05 | 12:14

Компанията е предпочитаният избор за телевизия и интернет в 40 града

От Нели Минчева

Телеком операторът blizoo празнува една година от създаването на марката. През този период компанията завоюва лидерски позиции на пазара като най-големия доставчик на цифрова телевизия (над 40% пазарен дял) и интернет (над 20% пазарен дял) на територията на покритието си (според изследване на TNS).

blizoo отбелязва първия си рожден ден с пълно обновяване на мрежата си от магазини. Новите магазини подчертават ценностите на марката – иновации, последователност и прозрачност към клиентите. 90% от магазините ще бъдат преместени на по-добри локации с модерен и приветлив дизайн, където потребителите могат да тестват качеството на предлаганите услуги докато получават компетентно обслужване.

Непрекъснатите инвестиции в мрежата (повече от 25 милиона евро на година) позволяват на blizoo да предложи най-иновативните услуги на пазара. blizoo ще излъчи за първи път в България френския открит тенис турнир Роланд Гарос в триизмерна картина за всички свои абонати.

Сигналът е вече активен на канал №150 по Eurosport 3D. Клиентите, които желаят да се потопят в триизмерното пространство, имат нужда от 3D телевизор и HD приемник на blizoo. Демонстрация на технологията чрез сигнала на blizoo e достъпна и в повечето магазини за черна техника.

През първата година под новата марка blizoo достави HD приемници за повече от 100 000 клиенти (над 10 пъти повече от най-близкия си конкурент), както и електронен справочник, който позволява бърза навигация до повече от 160-те тв програми на blizoo.

По случай рождения ден на компанията blizoo предлага уникална промоция – една година безплатен интернет достъп за клиенти, които подпишат 18 месечен договор, като месечната такса е само 14.90 лв. за последните 6 месеца. Промоцията е валидна и за клиенти, които използват пакетни услуги.

blizoo e най-големият кабелен оператор в България и предпочитаният избор за цифрова телевизия и интернет в повече от 40 града в страната.

Компанията, собственост на европейския фонд за дялови инвестиции EQT, е създадена в резултат от сливането на Евроком и Кейбълтел през октомври 2009 г. blizoo възнамерява да инвестира повече от 25 милиона евро през 2011 в подобрение на оптичната мрежа и създаването на нови продукти, които гарантират по-висока скорост за достъп до интернет, по-разнообразни телевизионни програми и по-голямо удобство за клиентите си.


*Информация от партньор на iNews

Водещи

Най-четени