iPad 3 идва следващата седмица 29.02 | 10:52

Apple е изпратила покани до медиите със снимка, на която се вижда част от екран на iPad

От Георги Георгиев

Очаква се Apple да пусне нова версия на iPad на събитие, организирано следващата седмица в Сан Франциско, съобщава AP.

Във вторник (28 февруари) най-голямата технологична компания в света е изпратила покани към медии, към които е имало и приложена снимка, показваща част от екрана популярния таблет.

Ако това е истина, то очакванията на наблюдателите, че iPad 3 ще се появи около годишнината от пускането на втората версия, ще се изпълнят.

От появата на първия iPad през 2010 г. продажбите на традиционните компютри в САЩ и развитите държави отбелязват спад. Конкурентите на Apple, произвеждащи PC-та и мобилни телефони, все още не могат да повторят нейния успех със създаването на собствени таблетни компютри.

Досега щатският технологичен гигант е продал общо 55 милиона таблета, което се равнява приблизително на броя функциониращи Mac компютри в света.

За момента от Apple не са дали никакви подробности за новото устройство, около което се носят настойчиви слухове, че ще бъде с по-качествен екран, по-бърз процесор и широколентов достъп до мрежата.

Все още не е ясно и кога iPad 3 ще бъде пуснат на пазара. Миналата година продажбите на iPad 2 стартираха девет дни след официалното му представяне.

Водещи

Най-четени