iPad 3 излиза в началото на март? 10.02 | 12:24

Събитието трябва да се проведе в Сан Франциско през първата седмица на месеца, твърдят запознати

От Ивайло Коралски

След многобройните слухове, твърдящи, че Apple ще проведе своя пореден ивент през февруари, на който трябва да бъде показан за първи път iPad 3, стана ясно, че мероприятието в крайна сметка ще пропусне най-краткия месец от годината.

Според Allthingsd различни източници обаче споделят, че компанията е избрала първата седмица на март, за да демонстрира пред света наследника на iPad 2.

Твърди се, че събитието ще се състои в Сан Франциско, като все още не се споменават никакви конкретни премиерни дати за iPad 3 (разбира се, ако приемем, че именно това ще бъде името на новото устройство).

Подобно на iPad 2 обаче, повечето анализатори очакват новото устройство да се продава на американския пазар седмица след официалния анонс.

Що се отнася до самия iPad от ново поколение, множеството слухове, разпространени от различни източници, наблягат на неща, които повечето обикновени потребители очакват да получат. А именно, подобен на iPad 2 дизайн, значително по-бърз процесор, ъпгрейд на графичния чип и Retina дисплей с разделителна способност от 2048х1536 пиксела.

Напомняме също, че евентуалният анонс на iPad 3 ще бъде първото голямо събитие за компанията под ръководството на Тим Кук, който наследи поста CEO от покойния Стив Джобс.

В официалното становище на Apple спрямо споделените в текста слухове съвсем очаквано се набляга върху позицията на компанията, че последната не коментира твърдения, базирани на слухове и спекулации.

Водещи

Най-четени