iPhone 5 ще поддържа 4G LTE мрежа 10.09 | 10:50

Apple трябва да догонят Samsung, които дръпнаха със своите Galaxy Note и Galaxy S III

От Георги Георгиев

Новият iPhone 5 ще поддържа 4G мрежа по стандарта LTE или това, което Apple наричат "най-бързата клетъчна мрежа", съобщава Wall Street Journal.

Според информацията на американското бизнес издание телефонът на Apple ще работи с голяма част от LTE мрежите по света на територията на САЩ, Европа и Азия. За съжаление не всички мрежи от новото поколение ще бъдат достъпни за модела.

Късметлиите, които ще имат достъп до 4G, ще могат да свалят съдържание и да сърфират в мрежата с големи скорости. От своя страна мобилните доставчици, предлагащи 4G LTE, се надяват да увеличат приходите си от онлайн съдържание, като привлекат все повече потребители с високите скорости на сваляне.

Част от големите производители на електроника като Samsung вече започнаха да предлагат смартфони с възможности за LTE връзка. Такива са гигантският Galaxy Note и новият флагман на корейската компания Galaxy S III. Последният модел на iPad също има LTE възможност, но тя е достъпна единствено през мрежите на щатските мобилни доставчици AT&T и Verizon.

Дългоочакваният смартфон на Apple най-вероятно ще бъде представен на 12 септември (сряда). Подобен извод може да бъде направен от факта, че в разпратената до медиите покана за събитие на тази дата сянката на цифрата 12 образува числото 5. Представянето ще се състои в Сан Франциско.

Водещи

Най-четени