iPhone засилва позициите си в Китай 13.07 | 09:51

Втори местен оператор ще предлага смартфона на Apple на китайския пазар

От Георги Георгиев

Китайският телефонен оператор China Telecom планира да предложи на своите 106 милиона клиенти хитовия смартфон на Apple до края на 2011 г., съобщиха информирани източници, цитирани от Ройтерс. Така компанията ще се превърне във втория китайски оператор, който ще предлага iPhone на най-големия пазар в света.

Ходът ще помогне на China Telecom, която е най-малката от трите телекомуникационни компании в страната, да заздрави своите позиции при 3G потребителите на силно конкурентния китайски пазар.

Компанията поддържа най-голямата фиксирана мрежа в страната и е сравнително от скоро на мобилния пазар. Очаква се пускането на iPhone най-вероятно да стане през ноември, твърди запознат с темата източник.

Днес в Китай има 896 милиона потребители на мобилни телефони, което е повече от цялото население на Европа. Трите мобилни оператора на този пазар са China Mobile, China Unicom и China Telecom. Досега моделите на iPhone бяха предлагани единствено от China Unicom след като телекомът подписа тригодишен договор с Apple през 2009 г.

Водещи

Най-четени