Батерията на Nokia 105 издържа цял месец 26.02 | 14:11

Самият модел се предлага срещу скромните 15 евро

От Александър Бакалов

Mobile World Congress тече със страшна сила в момента и големите играчи се надпреварват да демонстрират най-новите си технологични играчки. На фона на модерните смартфони от изложението това, което предлага Nokia с модела Nokia 105 изглежда меко казано като крачка назад.

Nokia 105 изглежда като телефон от миналото със своя 1,45 инчов TFT дисплей с резолюция от 128 х 128 и 8MB памет. Моделът си няма дори камера. Може би се чудите с какво този смехотворен телефон привлече вниманието ни? С батерията си, която издържа забележителните 842 часа или 35 дни без зареждане. Както и с крайно достъпната си цена от 15 евро.

Това е телефон за хората, които наистина искат да разговарят по него и – евентуално – да изиграят някоя игра на ретро класиката Snake, докато пътуват в метрото. Според изследване на Nokia 2,7 милиарда човека по света никога не са си купували смартфон, най-вече заради високата цена.

Nokia 105 от своя страна ще допадне както на затруднените финансово, така и на онези, които се нуждаят от резервен, винаги зареден телефон за спешни случаи или просто не искат да носят скъпия си смартфон, докато – примерно – се занимават със скално катерене.

Водещи

Най-четени