Безплатна академия учи на първи стъпки в програмирането 26.09 | 15:13

Програмата на академията предоставя фундаментални знания по разработка на софтуер

От Петя Михайлова

Повече от 300 талантливи момчета и момичета, търсещи своята професионална реализация в ИТ индустрията, ще се обучават безплатно през новата учебна година в академията на Телерик, съобщи econ.bg

Тази година академията ще стартира с три пъти повече курсисти в сравнение с предните издания, заради високия интерес към съвременните курсове по програмиране и отличните резултати, постигнати през изминалите два сезона.

Софтуерната академия е инициатива на водещата технологична компания Телерик, която цели да повиши нивото на обучение в сферата на информационните технологии у нас и да предостави възможност за реализация на бъдещите софтуерни специалисти.

Програмата на академията предоставя фундаментални знания по разработка на софтуер. Учебното съдържание е подходящо за младежи, които правят своите първи стъпки в програмирането.

От тях не се изисква предишен опит или завършено образование в сферата на информационните технологии, тъй като обучението предоставя нужните знания и умения, започвайки от основите на програмирането.

Процедурата по кандидатстване вече стартира.

Желаещите да се обучават безплатно могат да изпратят по имейл CV и мотивационно писмо на английски език не по-късно от 16 октомври 2011 г. Избраните участници ще се явят на входящ изпит.

Той ще включва IQ тест, тест за компютърна грамотност и тест по английски език, а най-добре представилите се студенти ще започнат своето обучение в края на месец октомври.

Водещи

Най-четени