Бившият шеф на PayPal пое новото потребителско звено в Yahoo 18.04 | 17:38

Звеното се появи след реогранизацията на интернет портала

От Елица Елефтерова

Бившият изпълнителен директор на PayPal Сам Шраугер ще поеме управлението на ново потребителско търговско подразделение на Yahoo!, стана ясно от съобщение на компанията. Шраугер ще ръководи бизнеса съвместно с Моли Спилман - настоящия изпълнителен директор на Yahoo.

След преструктуриране на компанията Yahoo се оказа с новото подразделение, чиято цел е да помогне за свързването на потребителите с маркетинг специалистите и търговците по категории - автомобили, пътуване, работни места, стоки на дребно, съобщи Econ.bg.

За преструктурирането на интернет портала се заговори още в началото на април. Основна цел на промените е подпомагане на растежа и темп на продуктовите иновации. Но в същото време се наложи и съкращението на 2 хил. души.

Реорганизацията прегрупира Yahoo в три области: географски региони, технологии и потребители. Компанията се опитва да преобърне загубата на потребители и рекламодатели, които изтичат при конкурентите й като Google и Facebook.

"Шраугер и Спилман са двама изключително талантливи и опитни лидери, които носят уникални и взаимно допълващи се умения за нашата страхотна възможност за търговия", заяви главният изпълнителен директор на Yahoo Скот Томпсън, който напусна PayPal - най-бързо развиващото се разделение на eBay, за да оглави Yahoo.

Водещи

Най-четени