Британка ще съди Facebook за фалшив профил 13.05 | 16:01

Потърпевшата е унижена и обвинена в педофилия от неизвестен потребител

От Вероника Стойновска

Социалната мрежа Facebook отново ще трябва да се занимава със съда, но този път причината не касае авторско право, пише The Next Web.

В най-новия иск срещу Facebook 45-годишната британка Никола Брукс има за цел да изкара на бял свят информация, която ще разкрие самоличностите на хората, които са я нападнали в социалната мрежа.

Ако Facebook се съгласят да предоставят информацията на жената, което ще е първият по рода си случай във Великобритания, то тогава Никола възнамерява да я използва, за да проследи потребителите, които са създали фалшив профил с нейно име.

Брукс казва, че е била унижена, обвинена в педофилия, дори е получавала смъртни заплахи след като подкрепила една от фаворитките си в шоуто X Factor.

Британката се оплака, че нападките са започнали да стават прекалено лични, гледали в профила й във Facebook, обсъждали външният вид и болестта ѝ.

Нещата придобили съвсем различен смисъл, когато на нарушителите направили фалшив профил с нейното име и започнали да изпращат неприлични съобщения на малки момиченца.

Адвокатите на Брукс извикали полицията, а отделът, който се занимава с подобни измами само когато е замесена някоя публична личност, за нейният случай направил изключение.

Полицията заяви, че случаят е особен и е трудно да се проследи такъв анонимен извършител.

Най-четени