Българин е сред финалистите на Facebook Community Leadership Program 26.09 | 15:05

Компанията официално стартира програмата си за подкрепа на лидерите на общности FCLP

От iNews.bg

Иван Димов е един от 115-те финалисти в глобалната инициатива Facebook Community Leadership Program (FCLP). Програмата стартира тази седмица и цели да развива лидерските умения на администраторите на групи и страници в социалната мрежа. Иван Димов е основател на неправителствената организация Single Step, а проектът, с който българинът впечатли Facebook, е официалната страница на организацията на социалната платформа. 
FCLP е глобална инициатива, чрез която технологичният гигант инвестира до 10 милиона щатски долара в стипендии и субсидии за хората, създаващи и управляващи онлайн общности. Като един от 115-те финалисти от цял свят, Иван Димов ще има уникалната възможност да се включи в програмата, за да научи повече за това как да разгърне потенциала на страницата си, да се възползва от новите инструменти на Facebook и да получи допълнителна подкрепа от компанията, както и достъп до финансиране. 
Целта на FCLP е да помогне на лидерите на страници и групи в социалната мрежа да сплотяват общностите, които управляват. От обявяването на FCLP през февруари тази година, са получени над 6000 кандидатури, които бяха оценени от служители на Facebook и от външни експерти в търсене на лидери с ясна идея и цел за бъдещо развитие. Финалистите, сред които има множество представители на Централна и Източна Европа, управляват групи и страници с разнообразни теми – от такива за призoваване на гражданска ангажираност по сериозни социални въпроси, до тези за здравословен начин на живот и уелнес.
От Facebook коментират, че често администраторите на групи и страници споделят, че имат нужда от подкрепата на компанията, за да повлияят позитивно както на онлайн общността, която управляват, така и на офлайн съмишлениците си. Програмата FCLP е създадена, именно за да даде възможност на лидери от цял свят да изграждат по-силни и сплотени общности. 
Такава е и мисията на страницата и организацията Single Step на българския финалист Иван Димов. Single Step оказва подкрепа на младите хора в процеса на самосъзнаване, разкриване и утвърждаване на сексуалната им ориентация и полова идентичност.

Водещи

Най-четени