В Индия пробват електронно обучение 08.03 | 09:37

На новия метод на преподаване ще се радват в Индийския технологичен институт

От iNews.bg

От днес (8 март) до края на месеца в Индия ще протече експеримент за въвеждане на електронно обучение. Студентите и преподавателите в Индийския технологичен институт ще могат да изпробват техники на обучение от ново поколение.

Сред тях например са електронен учебник, разработен от японската корпорация Sharp, както и таблети с LCD тъчскрийн, които позволяват интерактивна връзка с дъската на преподавателя.

През последните години Индия изживява същински бум на икономическото си развитие. Това поставя и нови стандарти пред висшето обучение, разказват от Sharp, които заедно с японското правителство са партньори в проекта.

Освен модерния начин, по който студентите получават знания, електронното обучение помага и при липсата на достатъчно преподаватели, коментират още авторите на идеята. Те показват традиционната схема на учител, който изнася лекция пред една аудитория, а с помощта на новите технологии студенти от други аудитории могат да получат същата информация.

Гласът на преподавателя достига до тях благодарение на аудиосистема, която позволява и обратна връзка – т.е. преподавателят може да чуе въпросите и на студенти, които физически не са в неговата аудитория. Същевременно на таблетите на студентите се появяват всички бележки, изписани на дъската на учителя.

Водещи

Най-четени