ВАС отмени санкция на КЗК за реклама на скоростен интернет 06.06 | 20:21

ВАС е установил, че рекламното послание е коректно

От Елица Елефтерова

Петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) се е произнесъл в полза на фирмата "Макс Телеком" в спор с Комисията за защита на конкуренцията(КЗК) за реклама за скоростен Интернет, съобщават от пресцентъра на компанията.

С решението си, което е окончателно и не подлежи на обжалване, съдът е отменил наложената през 2011 г. санкция на оператора в размер на 266 500 лева. В делото на втора инстанция ВАС е установил, че рекламното послание "Вземи най-бързия мобилен интернет и спести 240 лева годишно" е коректно и не подвежда потребителите.

Кампанията включва телевизионна и външна реклама и е направена от декември 2010 до януари 2011 година. В мотивите си магистратите сочат, че в същия период операторът реално е предлагал мобилен Интернет с максимално достижимата скорост, спомената в рекламата. 

През май тази година "Макс Телеком" изплати напълно задълженията си към държавата за купуването на допълнителен лиценз. Така клиентите на оператора ще могат да се възползват от предимствата на LTE-стандарта за пренос на данни от последното тримесечие на 2013 г.

Водещи