Важно за потребителите на браузъра Firefox 14.07 | 18:39

И тези, които използват Flash

От Ивайло Коралски

Ако използвате популярния браузър Firefox и сте просто стандартен потребител, вероятно ще се зачудите защо от днес въпросният просто не чете съдържани във flash формат. Последният, прочее, към днешна дата е като Джъстин Бийбър на браузър плъгините – навсякъде е и не помага с почни нищо. Нещо повече, когато го зърнете, спонтанно ви се приисква да счупите дисплея на вашето устройство.

С вчерашна дата Facebook публично обяви, че е време масово презираната платформа най-накрая да поеме към вечните ловни полета. С днешна към становището на социалната мрежа се присъедини и Mozilla.

По същество, с последния ъпдейт на браузъра Firefox, въпросният автоматично спира възпроизвеждането на Flash базирано съдържание.

Истината е целият технологичен свят не харесва Flash и ако Adobe собственоръчно не го унищожи, то останалите големи играчи ще го направят чрез стъпки, подобни на тези на Mozilla.

Flash беше що горе адекватен вариант за възпроизвеждане на видео в началните години на интернет, но появата на множество алтернативни стандарти го направиха да изглежда тотално ненужен.

Най-големият проблем на Flash, е, че е крайно несигурен и хакерите често пъти го използват, за да прокарат вируси и троянци в компютрите на масовите потребители.

По всичко изглежда, че 2015 година ще бъде смъртният одър на Flash, тъй като и Google туиква Chrome "интелигентно" да блокира реклами, които използват Flash.

И още, най-големият "потребител" на Flash, YouTube, в началото на годината премина изцяло на HTML 5.

Все пак, ако ви се налага да използвате Flash през Firefox, то можете да зададете активация от настройките на браузъра.

Водещи

Най-четени