Валентински трейлър на „Lollipop Chainsaw” 10.02 | 19:53

Близалките никога няма да бъдат същите!

От Ивайло Коралски

Ужасно сексапилна блонди мажоретка с моторна резачка, настървени армии от зомбита, секс и крайно насилие. Звучи точно като продукция, зад която стои Тарантино или Робърт Родригес?

В случая обаче иде реч за нещо коренно различно, върху което работи изначално изчанченият японец SUDA51 ("No More Heroes”, "Killer 7”, "Shadows of the Damned”). "Lollipop Chainsaw” е разработван в Япония развлекателен софтуер за PS3 и Xbox 360, който толкова е впечатлил гиганта Warner, че последният е закупил правата за разпространение на европейския и американския пазар.

Warner Brothers са използвали и своите медийни връзки, наемайки холивудския сценарист и режисьор Джеймс Гън ("Зората на Мъртвите”, "Плужекът”, "Ромео и Жулиета”), който според компанията ще "прокара своя култов хумор” в японския продукт. Гън ще има задачата да супервайзва сценария и цялостното развитие на сюжетната линия.

По същество, "Lollopop Chainsaw” се очертава като абсолютен апотеоз на алтернативното мислене, характерно за най-креативните японски дизайнери, съчетавайки в себе си култовото grindhouse излъчване, работещо в колаборация с онази различна японска лудост и харизма, оставащи често пъти неразбрани от европейските и американските потребители.

Чистата и свята истина е, че "Lollopop Chainsaw” е точно толкова арт, колкото е и творчеството на Ървин Олаф – красиво, отблъскващо, крайно, неразбрано за масите... култово.

В рейтинговата икона на "Lollipop Chainsaw” откриваме следното: кръв и разчленяване, интензивно насилие, употреба на наркотични вещества, голота, сексуални теми, лош език. Очакваният 18+ рейтинг обаче категорично няма силата да подготви потенциалния купувач за тоновете наистина натрапчив "оувър-дъ-топ” хумор. Последният подсказва, че SUDA 51 и компания съвсем не се вземат на сериозно и целят на първо място да бъдат забавни за играча, като споменатите, леко плашещи характеристики на рейтинга, са просто средство за създаване на алтернативен комедиен спектакъл, а не акцент на продукта, чрез който да бъдат спечелени масите.

Като доказателство на написаното в предния абзац, Warner разпространиха валентински трейлър на "Lollipop Chainsaw”, в който главната героиня Жулиет собственоръчно отделя главата на своето гадже Ник, защото е ухапан от зомби, а тя го обича неистово. Впоследствие Ник се оказва нейният личен помощник...

"Lollipop Chainsaw” трябва да направи премиерата си (включително и в България) на 15 юни тази година.

Водещи

Най-четени