Вашите снимки са по-популярни, когато използвате филтри 21.05 | 12:39

Твърдението е на Yahoo

От Ивайло Коралски

Независимо дали гледате на фото филтрите като на креативен подход за обработка на снимки, или смърт на фотографията, едно нещо е повече от кристално ясно – въпросните са вашият билет към залата на популярността.

Yahoo и Georgia Tech твърдят, че снимки (във Flickr), обработени с филтри, имат с 21% по-висок шанс да получат повече гледания и 45% по-висок шанс да бъдат коментирани от потребителите.

Разбира се, това не означава, че непременно трябва да наблъскате вашите снимки с всевъзможни филтри, създавайки визуален буламач. Филтрите с по-топли цветове обикновено постигат най-добри резултати, докато тези с по-студени цветови гами имат по-малък ефект.

В резултатите от изследването се споменава и подхода на професионалните фотографи и любителите към използваните нива при филтрите. Фотографите аматьори, например, използват филтри, които драстично променят общия изглед на техните снимки. Например силно увеличени ефекти. 

Професионалистите от друга страна използват филтри за по-фини корекции, които често пъти остават невидими за обикновените потребители, допълва Petapixel.

Водещи

Най-четени