Вдигнаха паметник на Стив Джобс в Санкт Петербург 10.01 | 09:56

Монументът е под формата на гигантски iPhone със сензорен екран

От Георги Георгиев

Властите в руския град Санкт Петербург представиха нов паметник, почитащ живота и дейността на основателя на Apple Стив Джобс. Монументът е оформен като гигантски iPhone, съобщава ABC News Radio.

Високият близо два метра мемориал може и да не провежда телефонни разговори, но разполага с функциониращ сензорен екран, който може да работи дори при дъжд и при много ниски температури. На него ще бъдат показвани видео материали и снимки, описващи живота на легендарния иноватор.

Новия паметник се намира пред входа на Националният изследователски университет за информационни технологии, механика и оптика в Санкт Петербург.

Продуктите на Apple днес са много популярни в Русия, макар че повечето от тях са прекалено скъпи за средния руснак, коментират от ABC.

Примерът на Санкт Петербург ще бъде последван и от далечния северен град Новосибирск, където също се планира изграждането на паметник на Стив Джобс. Властите в града все още събират пари за завършването на проекта.

Русия не е единствената страна, в която се създават подобни монументи. Покойният шеф на Apple вече разполага с паметници в унгарската столица Будапеща, както и в украинския град Одеса.

Водещи

Най-четени