Вече не се налага да избирате между смартфона и семейния ви живот 22.02 | 14:29

Вижте кои са успешните методи за решение на проблема

От Теодора Кокаланова

Децата и родителите често спорят кога и къде е уместно да се използват смартфоните, като например насред хранене. Възможно е обаче да бъдат намерени творчески решения, които ще задоволят всички и вместо да предизвикват напрежение, ще сплотят още повече членовете на семейството, предаде ДПА.

Ако родителите например окуражават и хвалят употребата на смартфоните, подрастващите ще проявяват по-слабо упорство за "лошото" им използване. Камерите на телефоните могат да бъдат използвани не само за  индивидуални снимки, а за цели фотоистории, планирани заедно от семейството, предлагат експерти от финансираната от Европейския съюз инициатива "ClickSafe".

Нейна цел е подобряването на безопасността в интернет. Снимките могат да бъдат направени по различни поводи, като рождени дни или фамилни чествания. Ако изображенията бъдат качени на компютър, към семейния проект могат да се добавят звукови ефекти. 

Друго подходящо съвместно занимание, което ще улесни интегрирането на смартфона в живота на семейството, е организирането на състезания. Родителите могат да предложат на децата да участват в надпревара за най-бързо и безгрешно писане на SMS.

Находчив вариант е и използването на гласовия рекордер на телефона за създаване на звукови пъзели. Деца и възрастни могат да записват всекидневни шумове и когато семейството се събере, да отгатват техния произход. Друга идея е записването на кратки филмчета, които всички членове на фамилията да гледат заедно, предаде БТА. 

Водещи

Най-четени