Вижте бъдещето на снимките (ВИДЕО) 05.08 | 19:57

Google и MIT могат да отделят отраженията при снимки срещу стъклени елементи

От Ивайло Коралски

Разработчици на Google и MIT са разработили нов алгоритъм, който елиминира нежеланите визуализации при снимки. Въпросният използва кадри от кратко видео, разделяйки предния от задния план.

За разлика от предишната техника, разработена само от MIT, новата работи с почти всеки вид пречка или нежелан елемент на конкретен фотос.

Например ще можете спокойно да отстранявате дъждовни капки и огради, които пречат на даден елемент от снимката да изпъква подобаващо.

Нещо повече – новата технология ще може да отделя отраженията при снимки срещу стъклени елементи. Защото, примерно, може би желаете да помните вечно каква дреха сте облекли в онзи конкретен дъждовен следобед?

За съжаление все още липсва информация кога софтуерният алгоритъм ще бъде част от даден хардуер (следващият смартфон на Google?).

Нямаме никакво съмнение обаче, че технологията на гиганта от Маунтин Вю и Масачузетския технологичен институт в близко бъдеще ще бъде изключително популярна.

Няма ли да е просто прекрасно да можете да снимате от самолетния прозорец снимки за Instagram, без да се обяснявате за лошото качество (и отражения) на снимката?

Видео, следва:

Водещи