Вижте всичко, което сте търсили в Google 15.05 | 12:19

За щастие съществува начин да изтриете цялата си история на търсене

От Ивайло Коралски

Част от вашите тайни предпочитания на всякаква тематика вероятно не един и два пъти са минали през търсачката на Google. И, изненада - са останали на нейна територия.

Е, вече имате достъп до всяка една търсена дума или съчетание от думи, които сте търсили в най-голямата търсачка на планетата.

Новата услуга се предлага на определена група потребители от края на миналата година, но вече е достъпна за всички, научаваме от неофициален блог на Google.

За да получите достъп до вашата база данни, трябва да посетите Web History страница, да натиснете върху иконата, представляваща зъбно колелце в горния десен ъгъл и да изберете "download”.

Впоследствие на екранна ви ще се появи предупреждение да не сваляте подобна информация на публични компютри, както потвърждение на вашето име и парола.

Файлът, който можете да свалите (ще ви бъде пратен на вашата поща) съдържа всяко търсене, което сте направили, докато сте били логнати в която и да е услуга на Google (gmail, google+ и т.н.).

Ако сте ужасени от идеята (нещо съвсем вероятно) всяка дума, която сте търсили в Google да се рее свободно в интернет пространството, компанията от Маунтин Вю ви предоставя възможност да изтриете историята на цялото ви търсене. Просто от Web history страницата, на чиито територии сте свалили файла с цялата ви история, натиснете върху иконата зъбно колелце и изберете "Remove items".

Водещи

Най-четени