Вижте как изглежда новият Windows 9 13.09 | 14:35

Ексклузивни кадри на новата операционна система

От Лазар Тодоров

Бил Гейтс връща новия Windows към корените на най-известната операционна система в света. Windows 9, или както е известен Windows Threshold, ще върне старото старт меню, познато от предишните версии на операционна система.

От Microsoft споделиха малко подробности относно бъдещата система. Възроденото старт меню съдържа "плочки", но за разлика от стартовия екран в Windows 8 сега е компактно и прилича на познатото от Windows 7 старт меню.

То със сигурност ще върне старите спомени на по-възрастите потребители и ще улесни хората, които не разполагат с тъч скрийн компютри. В социалната мрежа за видеосподеляне излезе клип с интерфейса от новата система на една от най-големите софтуерни производителки.

То демонстрира как ще работи новата система и ще бъде с класически интерфейс. Показана е и опция, чрез която е възможно връщането на предишния стартов екран.

Windows Threshold ще бъде универсална операционна система за всякакви потребителски устройства. На 30 септември тази година Microsoft са планирали мероприятие, на което за първи път публично ще бъдат показани основните неща и ще бъде представена нова предварителна версия за компютърни устройства с x86/x64 процесорна архитектура. Предварителната версия за ARM устройства трябва да се появи през зимата.

Водещи

Най-четени