Вижте кой ще управлява YouTube 06.02 | 15:53

Google иска да превърне сайта за видеосподеляне в още по-печеливш бизнес

От Георги Георгиев

Притежаваният от Google сайт за видеосподеляне Youtube е с нов шев. Висшият ръководният пост ще бъде зает от Сюзан Уоджиски, опитен кадър на Google, която досега заемаше позицията главен вицепрезидент по рекламните и търговските услуги на Google, предаде Reuters.

Уоджиски ще замести досегашния шеф на сайта за видеосподеляния Салар Камангар. Промяната в ръководството следва приоритетите на главния изпълнителен директор и съосновател на Google Лари Пейдж да направи популярната мрежа за видеоклипове още по-печеливш бизнес.

По случаят експертът експертът Кери Райс коментира така: "Това е един от най-големите източници на трафик в интернет, така че е логично да искат да печелят по най-добрия начин от него".

От Google не разкриват финансовите резултати на Youtube. Според анализатори обаче сайтът прави няколко милиарда долара годишна печалба от видео реклами и други промоции.

Сюзан Уоджиски е от близкия кръг на Лари Пейдж и споделяше досегашния си пост на главен вицепрезидент на рекламите и търговските услуги с Шридхар Рамсвами. Дамата е част от Google още от първите години на създаването му.

Според източниците, назначението на Уоджиски влиза в сила веднага. Не е ясно каква точно ще бъде ролята на досегашния шеф на Youtube, но се предполага, че той ще остане на работа в Google.

 

Водещи

Най-четени