Вселената във вашите ръце... 20.04 | 09:38

Резултатът от обединяването на WorldWide Telescope и Kinect може да се сравни с ефектите в съвременните научнофантастични филми

От Георги Георгиев

По време на тазгодишните TechFest и MIX11 ентусиасти от Microsoft Research представиха ново впечатляващо приложение, което обединява космическия проект WorldWide Telescope и гейм приложението Kinect за Xbox 360.

Както се вижда от видеото технология позволява посредством разнообразни движения с ръцете, улавяни от Kinect, да контролирате събраната огромна база данни от WorldWide Telescope в триизмерен вариант.

С нея можете да разгледате детайлно всички по-значими обекти в Слънчевата система, да препускате през звездите с едно движение на ръката и да правите мигновени скокове до различни галактически купове. Невероятно нали?

WorldWide Telescope (WWT) е разработена от Microsoft Web 2.0 базирана визуализационна софтуерна среда. Тя позволява на компютъра ви да функционира като виртуален телескоп – сглобявайки в една обща картина изображения на космоса, заснети от телескопи на земята и в орбита. Така WWT смесва терабайти снимки и информация от множество източници в единен медия поток, доставян по интернет.

 

Водещи