Грешка на Microsoft направи Windows 8 безплатен 22.11 | 14:41

От възможността могат да се възползват "пиратите", свалили от мрежата нелегалното копие на Windows8 Pro

От Кремена Бедерева

В механизма за активиране на Windows 8 е допусната грешка, която дава възможност новата операционна система да бъде получена безплатно, пише WindowsWave, който се позовава на Reddit.

От възможността могат да се възползват "пиратите", свалили от мрежата нелегалното копие на Windows8 Pro и използвали активацията чрез системата KMS, която е предназначена за организации. Такава активация е временна.

Временната активация може да се превърне в постоянна, ако от сайта на Microsoft свалите и инсталирате приложението Windows Media Center (WMC). Това приложение се разпространява безплатно до края на януари 2013 година.

С приложението се дава ключ, който активира не само WMC, но и цялата система за неограничен период от време. Представители на Microsoft до момента не са коментирали създалата се ситуация.

Windows 8 излезе на 26 октомври. Операционната система съчетава в себе си два различни интерфейса и може да се използва, както на обикновени компютри и лаптопи, така и на таблети и други устройства със сензорни екрани

Най-четени