Да поучаваш Стив Джобс 11.04 | 09:35

iPhone 5 нямаше да има LTE, ако не беше президентът на Verizon

От Александър Бакалов

Докато е говорил пред Националната асоциация на радио и телевизионните оператори, Лоуъл Макадамс, президентът на най-големия мобилен оператор в САЩ Verizon, е споделил интересна история.

A именно, че лично той е убедил Стив Джобс да използва LTE (Long Term Evolution) технология за iPhone 5. В случай, че не знаете LTE e безжична технология за дългосрочно развитие, която се отличава с по-ефективно ползване на радиочестотния спектър и с много по-високи скорости на мобилен пренос на данни в сравнение с GSM и UMTS.

LTE беше наличен на телефоните с Android от известно време, преди да се появи на iPhone 5. Макадамс казва, че дълго се е опитвал да убеди Джобс да заложи на LTE технологиите и в крайна сметка вече покойният изпълнителен директор на Apple се е съгласил.

"Опитвах се да го навия, а той просто си стоеше срещу мен без да реагира по никакъв начин" разказва Макадамс. "Най-накрая той каза: 'Достатъчно. Спечели ме като спомена за 10-те мегабита в секунда. Знам, че можеш да стриймваш видео при 10 мегабита в секунда'. И така, следващият телефон на Apple имаше LTE.”

Водещи

Най-четени