Децата от 630 училища имат електронни бележници 19.11 | 17:48

Системата BG Class, определяна като "Facebook за образованието", набира скорост

От Ралица Стоянова

Nад 630 училища и 40 детски градини в страната използват информационната система BG Class, наричана "Facebook за образователната система". Това каза интервю за Econ.bg нейният създател - управителят на Фондация "Електронно училище в България" и директор на "Нови български технологии" АД (НБТ) Светослав Сотиров.

Платформата включва от електронни бележници и дневници, до библиотеки, справки и форуми. Тя се предоставя на българските училища безплатно. 

В по-нататъшен етап от проекта се планира и включването на видео уроци, качени собственоръчно от учителите, за да могат учениците да коригират неяснотите си вкъщи. Така подрастващите ще разполагат с различни методи на преподаване и гледни точки, които да им помогнат с усвояването на материала.

"Това не е алтернатива на образованието в класната стая, а негово закономерно продължение", каза Сотиров.

България не е морално готова за технологична революция, изтъкна още Сотиров. Той уточни, че под морално се има предвид обвързването на държавната администрация с различни икономически интереси. Тези интереси биха се нарушили тежко при прилагането на различни технологични новости, каквото е и електронното училище в пълнотата си.  

Повече за това готови ли сме за технологична революция в образованието прочетете в интервюто на Econ.bg.

Водещи

Най-четени