До 45 ученици ще работят едновременно на един компютър! 17.12 | 16:16

M300 е устройство, което може да спести значителни средства за инвестиции в нови компютри

От Георги Георгиев

Ново устройство, което позволява на голям брой ученици да работят едновременно с един компютър, спестявайки значителни средства, но без да ги лишава от пълноценната работа с разнообразни приложения, бе представено за ползване в българските училища.

Разработената от NComputing система M300 ще позволи на родните учебни заведения да спестят значителни средства и едновременно с това – да предоставят на своите ученици висококачествен достъп до компютър и всички приложения, необходими за учебния процес.

Благодарение на новата джаджа на практика до 45 души ще могат да споделят един единствен компютър, като при това използват различни приложения – могат да гледат видео, да сърфират в интернет, да правят презентации, да пишат текстове или да решават задачи.

По този начин училищата спестяват както от по-ниската цена, в сравнение със закупуването на компютри за всички ученици, така и от липсата на годишни лицензни такси, от цената за поддръжка и за електричество (M300 на NComputing изразходва значително по-малко електроенергия, в сравнение с персонален компютър).

От доставчиците изчисляват, че разходите на придобиване на устройствата са със 75% по-ниски, в сравнение със закупуването на персонални компютри, разходите за енергия - с 90%, разходите за компютърна мрежа с 67%,а разходите за поддръжка с до 75%, без тези спестявания да водят до компромис в качеството на изпълнение за потребителите.

Самите софтуерни програми работят едновременно и независимо едно от друго на всеки виртуален десктоп и потребителите дори не знаят, че споделят един компютър. Това прави M300 удобно решение за работа както в класни стаи, компютърни лаборатории, учебни зали и библиотеки, така и в малки предприятия, заведения, хотели и др.

Водещи

Най-четени