Дотук със свободния бизнес в САЩ! Карат насила Apple и Ford да върнат производствата си 19.01 | 14:33

По всичко личи, че ако Тръмп стане президент, много неща в Америка ще се променят

От iNews.bg

Много неща ще се променят в Америка, ако изберат Доналд Тръмп за държавен глава.

Пред студенти от Вирджиния Тръмп припоми за плановете си да издигне стена на мексиканската граница, да изгони много мигранти и да наложи високи мита за стоки, внесени от Китай.

Скандалният бизнесмен не крие плановете си да забрани на мюсюлманите да влизат в страната и в своята стратегия "да направи Америка отново велика" под прицела му попадна и Apple.

Apple произвежда голяма част от своите продукти в Китай. Какво мисли Тръмп по въпроса: "Ще накараме Apple да произвежда проклетите си компютри и други неща в нашата страна, вместо в други държави".

В момента Apple произвежда своя Mac Pro в САЩ. По-точно в Остин, Тексас. В сайта на компанията пише, че тя дава работа на 1,9 милиона души в САЩ към края на 2015 година. В 31 от щатите се правят различни части и материали, или пък оборудване за продуктите ѝ.

Но не само технологичната компания попада в плановете на милиардера. Тръмп предупреждава да наложи 35-процентен данък и на автокомпанията Ford, ако продължава да прави колите си в Мексико, вместо в САЩ.

Той самият се обяви преди време за "свободен търговец". "Свободната търговия е нещо добро, но ние трябва да направим това, иначе ще останем без държава", настоява той.

Най-четени