Дроновете - в помощ и на службите за спешно реагиране 28.04 | 15:13

От миналата година пък в ЮАР използват безпилотната летяща машина Skunk за разпръскване на демонстранти

От iNews.bg

Службите за спешно реагиране в Европа планират да използват в дейността си  дронове, като за целта те ще бъдат интегрирани в мисиите им.

Още през следващата година се очаква да се изясни по какъв начин точно дроновете могат да повишат работоспособността на службите при различни кризисни сценарии.

За тестови полигони са избрани Дания и Ирландия. Безпилотните летящи апарати ще се използват от датчаните при потушаване на пожари, технологични аварии и други инциденти, докато ирландците ще тестват дроновете при спасителни операции в отдалечени райони.

Миналата година пък стана ясно, че дронове ще разпръсва тълпите от демонстранти в ЮАР, благодарение на машината Skunk, създадена от Desert Wolf - тя може да воюва с демонстрантите чрез 4 "пейнтбол” пушки, монтирани на борда й, като изстрелва до 20 топки с боя в секунда. Разработчиците на Skunk са предвидили и дипломатически функции за своя дрон. Машината разполага с високоговорители, заслепяващи лазери и светлинни ефекти за водене на преговори и убеждаване на тълпата да се разпръсне, пише technews.bg.

Водещи

Най-четени