Е-подписът дава удобство и сигурност при онлайн разплащанията 20.12 | 15:12

Подписите на B-Trust се предлагат на преференциална цена от 36 лева

От Ралица Стоянова

Електронният подпис дава удобство и сигурност при онлайн разплащанията.

Много от потребителите, които активно ползват интернет, имат профили в системите за онлайн банкиране и електронни плащания, което им спестява много разходи и ангажименти. Отговорът на въпроса "Как да се постигне максимално удобство при използването на тези системи, като същевременно се гарантира най-високо ниво на сигурност?", се крие в електронния подпис.

Електронните подписи не обременяват излишно начина на използване на системите за онлайн плащане и банкиране, но изпълняват много важната функция да гарантират идентификацията на потребителя. Така само притежателят на физическия носител на подписа, който знае неговия ПИН, може да получи нужния достъп и да борави с електронните пари и документи.

Добрата новина е, че един подпис може да се използва едновременно във всички банки, които поддържат такъв тип автентификация. Така не се налага да се купуват няколко броя токъни и да се носят винаги. Освен това електронният подпис функционира по еднакъв начин на всеки компютър, което дава неограничени възможности за използването му. Той може да бъде използват и за всички налични електронни административни услуги – например за справки в НОИ или подаване на декларации към НАП.

Сега можете да закупите един от най-предпочитаните електронни подписи в България – B-Trust на преференциална цена от 36 лв. с ДДС за физически лица. Комплектът Квалифициран електронен подпис включва смарт карта, USB карточетец и безплатна поддръжка по телефона за целия срок на валидност на подписа.

* Информацията е на партньор на iNews.

Най-четени