Еволюция в търсенето на писма в Gmail 18.11 | 10:21

Google въведe команди за търсене на писма, подобни на тези в търсачката си

От Георги Георгиев

Пощенската услуга на Google Gmail добави възможност за търсене на писма по техните размери. Това съобщиха от официалния блог на компанията.

Самото търсене вече може се осъществява с помощта на команди, които се въвеждат в лентата, потобно на тези, които се използват в търсачката на Google.

Така например ако искате да откриете писмо, което "тежи" поне 5 мегабайта, е нужно да зададете в лентата на търсене на Gmail size:5m или larger:5m.

Услугата позволява и по-прецизно търсене – например при задаване на параметри larger:2m плюс smaller:3m ще бъдат показани всички писма с тези размери. Тук Gmail oтчита както размера на самото писмо, така и приложените към него файлове.

Аналогично софтуерът вече позволява търсене и по определен времеви период. Всичко, което трябва да направим, е да въведем точните дати, които ни интересуват. Така няма да ни се налага да ровим в "n" на брой страници, докато открием интересуващите ни писма отпреди примерно пет години.

По данни на компанията за онлайн анализи comScore днес Gmail e най-популярната пощенска услуга в света. В нея всеки месец влизат близо 290 млн. потребители. 

Водещи

Най-четени